Рязко се увеличи броят на потвърдените жертви на опустошителните земетресения с

...
Рязко се увеличи броят на потвърдените жертви на опустошителните земетресения с
Коментари Харесай

Жертвите в Турция и Сирия от земетресенията рязко се увеличиха до близо 8000 - Свят

Рязко се усили броят на доказаните жертви на опустошителните земетресения с магнитуд 7,8 и 7,5 от 6 февруари, станали на територията на Турция покрай границата със Сирия. Те са общо над 7 800 в Турция и Сирия и бяха обявени час след среднощ на 8 февруари. 5894 от тях са умрели в Турция, минимум 1932-ма - в Сирия, оповестява Агенция Франс Прес.

Спасители с техника и кучета не престават непрекъснато да търсят оживели под отломките на хилядите сринати здания, борейки се с времето и знаейки, че колкото повече време минава, толкоз по-малък е шансът да извадят живи хора.

Но последното се случи под виковете на ликуващи избавителни екипи и съседи в Хатай: след 49 часа под руините бе извадена жива 24-годишната учителка Месуде Акар. Жената бе откарана в болница, оповестява Анадолската организация. Медията оповестява за още две избавени дами от срутена постройка - Мона Газел (52) и Некла Мелек (74).

Екипите стигнаха и до 6-годишния Ахмет Аяз Абак, който останал 47 часа в 5-етажна постройка в югоизточния град Шанлъурфа.

Сред починалите обаче е 28-годишният турски футболен вратар Ахмет Еюп Тюркаслан, удостовери клубът му Йени Малатияспор.



" Нашият вратар Ахмет Еюп Тюркаслан загуби живота си, откакто се оказа под сриването на земетресението. Почивай в мир. Няма да те забравим! ", пишат от клуба в Twitter.

Başımız sağ olsun!

Kalecimiz Ahmet Eyüp Türkaslan, meydana gelen depremde göçük altında kalarak, hayatını kaybetmiştir. Allah rahmet eylesin, mekanı cennet olsun.
Seni unutmayacağız güzel insan.????
— Yeni Malatyaspor (@YMSkulubu)

Добра вест пристигна от горящото пристанище Искендерун. След като резервоар се прекатурна по време на земетресението и се подпали, огънят обхвана стотици контейнери, не можеше да бъде сподавен повече от един ден и корабите бяха пренасочвани. Тази заран управляващите оповестиха, че пожарът е сподавен. Самолети и хеликоптери са помогнали за потушаването на пожара, прецизира Би Би Си.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР